Paleobrød

825

 

Paleobrød

5 egg
100 g mandler
100 g hasselnøtter
100 g sesamfrø
100 g solsikkefrø
100 g linfrø
100 g gresskarfrø

1-2 ts havsalt
50 ml smeltet kaldpresset kokosolje
Smør eller klarnet smør til smøring av brødformen
1 håndfull rosiner eller hakkede mørk sjokolade (valgfritt)

Forvarm ovnen til 175 ° C.
Pisk eggene i en bolle (eller bland psylliumskall pulver og vann og la stå i 5 minutter, til den blir
til en tykk gelkonsistens).

Vei opp alle nøtter og frø. De største kan du kjør litt i en foodprosessor for å grovhakke (skal ikke
finmales).

Ha i bollen med piskede egg (eller psylliumgelé). Tilsett salt og smeltet kokosolje og rør godt om.
Dersom du bruker psylliumgelé kan røret gjerne stå i 1 time (dette trinnet er valgfritt, men
sluttresultatet blir bedre).

Hell i en smurt brødform (30 x 10 cm) og stek i 60-70 minutter. Alternativt kan du bruke en smurt
12-hulls muffinsform og stek i 45-50 minutter.

Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøle helt før det skæres i skiver (dette er viktig!)
Oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke og tåler fint frysing.