Hjemmelaget tomatsuppe

831

Kjempegod, enkel og silkemyk hjemmelaget tomatsuppe som kan enten lages helt fra bunnen av (når du f.eks. har planlagt såpass at det står ferdig opptint kraft i kjøleskapet) eller på en måte som krever litt mindre innsats og kan lages i en fei av ting som kanskje allerede står i skapet.

En rask, smakfull, næringsrik, allergi- og barnevennlig hjemmelaget suppe.

Tomatsuppe

2 ss kaldpresset olivenolje
1 stor løk
2 store fedd hvitløk
ca 800g friske tomater eller 2 boks økologiske tomater
5 dl benkraft eller 5 dl vann + 1 toppet ts Naturata glutenfri buljongpulver
en neve frisk oregano eller 1 ts tørket
en neve frisk basilikum eller 1,5 ts tørket
1 stor gulrot
1-2 ss honning
1 toppet ts uraffinert havsalt eller Herbamare

Grovhakk løk, tomater og gulroten og press hvitløk. Varm oljen i en suppegryte og fres løken i noen minutter til den blir myk. Tilsett hvitløk, tørkede urter, salt, og gulrøtter og la det surre i noen minutter til. Tilsett tomater og kraft, rør godt om, sett på lokk og la det hele småkoke i ca 25 minutter. Bruk en stavmikser eller en blender og kjør til suppa er fri for klumper og jevn (dette er mine barn meget nøye på). Tilsett honning og rør godt om.

Anbefalte ekstras:

  • Hardkokte egg
  • Røros rømme, en skvett kremfløte eller kokosmelk, melkefri cashewkrem*
  • Enkel salat med f.eks spinat, raspet gulrøtter, paprika, avokado biter og solsikkefrø

 

*Cashewkrem:

1 dl cashewnøtter
1 dl vann
2 ts sitronsaft
1/4 ts havsalt

Kjør alle ingrediensene på fullt i en blender til du får en jevn kremaktig konsistens.