Fiskeburgere med quinoa

786
Disse fiskeburgere er veldig enkle å lage og meget populare hos oss. Vi har sjeldent noen til overs og hver gang jeg lager disse tenker jeg at jeg skulle ha laget dobbelt så mange.
De er meget godt egnet til frysing (både rå og ferdig stekt) og kan varmes opp i en fei. Det er også mange andre smaksmuligheter…dill, persille, chili, osv. Bare prøv deg litt frem! Egg tilsettes både for ekstra næring og fordi da holder de seg bedre sammen men har du eggeallergi eller går på AIP så er det bare å droppe det – burgere funker også bra uten!

Fiskeburgere med quinoa

3-4 vårløk eller 1 purreløk
en stor neve frisk koriander
1-2 ts revet økologisk sitronskall
1 ts Herbamare eller havsalt
sort pepper
1 økologisk egg
500-700 g fisk 
2,5 dl kokt quinoa
 

Ha vårløk, koriander, sitronskall, Herbamare og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til alt blir ganske finhakket.

Tilsett fisk, egg og quinoa og kjør til du får ønsket konsistens.

Fukt hendene med litt vann og form til burgere (tror jeg får ca 6 stk fra denne oppskriften).

Varm litt smør eller kokosolje en jernpanne. Stek fiskeburgere i ca 5 minutter på hver side til de er gjennomstekte og litt gyldne. Jeg pleier å stable de ferdigstekte burgere på et fat i en varm ovn til alt annet står klart.

Disse smaker deilige drysset med smeltet smør/ghee eller pesto.